Biroul unui celebru avocat din Oradea, gazda starurilor cinematografiei mondiale din „21 de rubini”. Locația, aleasă alături de alte clădiri reprezentative: Teatrul și Casa Darvas La Roche

  • Acasa
  • Articole
  • Biroul unui celebru avocat din Oradea, gazda starurilor cinematografiei mondiale din „21 de rubini”. Locația, aleasă alături de alte clădiri reprezentative: Teatrul și Casa Darvas La Roche

„21 de rubini” este un film cu care producătorul Silviu Ciobanu spune că echipa vrea să-l prezinte la Festivalul de Film de la Cannes. Aceasta, după ce, recent,  filmul preotului–regizor Ciprian Mega, „Glasul care strigă în pustie”, a luat două premii importante la Festivalului Internaţional de Film de la Moscova, premiul criticilor „pentru contribuţia majoră la cinematografia mondială” și „premiul pentru cel mai bun actor”.

Și acest film a fost turnat la Oradea, în distribuție fiind și actori orădeni. De această dată staruri internaționale fac parte din distribuție, alături de staruri din România.  În „21 de rubini” trebuia să joacă și Monica Belluci, dar aceasta nu s-a materializat deorece calendarul filmărilor echipei din România și a marii actrițe nu s-au suprapus. „Monica Belucci ne-a condiționat filmările de luna noiembrie și de aceea a trebuit să găsim o altă actriță, la fel de bine cotată”, spune producătorul Silviu Ciobanu. Pentru „21 de rubini” starurile cinematografiei mondiale Anthony Delon, Mickey Rourke, Elisabetta Pellini vor sta la Oradea 10 zile, respectiv câte 6 zile. „Anthony Delon este foarte cooperant, am discutat cu el telefonic, personal, dincolo de discuțiile cu impresarul”, ne-a explicat producătorul Silviu Ciobanu cum se poate interacționa cu o vedetă de asemenea anvergură.  Anthony Delon e iubitul personajului principal, a procurorului Nina. Împreună cu iubitul ei, Yuri, Anthony Delon, regizor de film, Nina lucrează la dezvoltarea unui scenariu inspirat dintr-un tablou de familie. Tânără procuroare e interpretată de Corina Moise.

Tensiunile politice de la sfârșitul anului 2022 o aduc pe Nina, Corina Moise,  în atenția publică, numele ei fiind vehiculat pentru poziția de Procuror General al României. Numirea în această funcție depinde, însă, de Mickey Mandovanis (Mickey Rourke), Secretar de Stat al Guvernului american, și de Nicoletta Delalachiessa (Elisabetta Pellini), reprezentanta Comisiei Europene. Întâlnirile cu aceștia se transformă într-un veritabil examen, care, dublat de căutările artistice și de relația amoroasă cu Yuri, îi dezvăluie Ninei chipul societății în care trăiește. „E un film în care se spune, fără perdea, cum se fac aceste numiri, în realitate, e un film care va deranja prin anumite locuri”, anticipează producătorul Silviu Ciobanu.

De la strategii în dosare, la biroul procurorului European

Locul unde procurorul din „21 de rubini” își desfășoară activitatea a fost ales  după multe căutări.E sediul societății de avocatură Doseanu & Asociații din Palatul Apollo,unde,în mod obișnuit, se fac strategii pentru cauzele civile și penale, unde se inovează în materie de servicii juridice. Pentru câteva zile, biroul societății de avocatută Doseanu & Asociații va fi platou de filmare. Firma de avocatură a lui Răzvan Doseanu tocmai ce s-a mutat acolo, la finele anului 2022.

Biroul din Palatul Apollo, o bijuterie  în sine a  arhitecturii art nouveau, construit după proiectului Arhitectul Kálmán Rimanóczy junior  între anii 1912 și 1914, e fără doar și poate unul extrem de ofertant. Și asta începând cu decorațiunile faţadelor, o îmbinare de stiluri între elementele Empire berlinez cu elementele decorative ale anilor 1900, până la partea superioară a lesenelor care susţine patru statui  alegorice, reprezentând valorile spirituale ale orașului, patru muze:Muzica Literatura ,Arhitectura  și Pictura.

Producătorul Silviu Ciobanu explică de ce a fost aleasă această locație pentru  a materializa  cadrul pentru unde își desfășoară activitatea înalta oficialitate.

„Aveam nevoie de un birou somptuos pentru procurorul șef, la Parchet oricum nu se putea filma fiindcă filmările se vor face în cursul săptămânii. Am văzut mai multe locații și am decis că biroul avocatului Doseanu se pretează  a fi biroul unei înalte oficialități”, spune tranșant producătorul.

Alte locații pentru filmări sunt tot clădiri reprezentative pentru Oradea, alese în funcție de tema filmului: Teatrul Regina Maria din Oradea, Casa Darvas La Roche, Sinagoga evreiască, o cabană vânătorească, un restaurant select, unde se filmează petrecerea oficială. Acolo va cânta chiar Loredana Groza cu bandul ei.

Desigur că toată lumea se gândește că având o asemenea distribuție, bugetul filmului e foarte mare. Silviu Ciobanu explică că < nu e pe atât cât gândesc unii, dar ne-am descurcat>. Scene din acest film au mai fost filmate în Dobrogea și vor fi folosite în varianta finală a celor „21 de rubini”, însă tema filmului s-a schimbat „în funcție de realitățile geopolitice”, spune producătorul Silviu Ciobanu. Din distribuție fac parte staruri internaționale precum Mickey Rourke, Anthony Delon, Elisabetta Pellini, alături de cei mai cunoscuți actori români, Dorel Vișan, Ela Ionescu, Magda Catone, Răzvan Vasilescu.

     Producătorii filmului sunt Laura Mega și Silviu Ciobanu pentru Eirina Film , director de imagine este Liviu Mărghidan. Producători executivi sunt Natalia Neag și Kimberly Hines. Montajul va fi semnat de Corina Stavilă, iar sunetul de Mihai Bogos.

Leave A Reply

Abonează-te și rămâi la curent cu noutățile