Articol publicat in bihon.ro CLICK AICI 
În data de 26 februarie 2019 , Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, prin decizia nr. 3/2019 a stabilit că , în interpretarea dispozițiilor art. 88^8 alin. 2 din Legea nr. 304/2004, participarea la ședințele de judecată în cauzele de competența Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în care urmărirea penală s-a efectuat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, se asigură de procurori din cadrul Secției judiciare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sau de către procurori din cadrul parchetului de pe lângă instanța investită cu judecarea cauzei.
Conform dispozițiilor legale , în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înființată și funcționează Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție care are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori , inclusiv judecătorii și procurorii militari și cei care au calitatea de membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii .

Astfel , chiar dacă urmărirea penală și trimiterea în judecată s-a facut de către DNA în cauzele vizând magistrați , urmează ca în instanțele de judecată să participe la ședințele de judecată doar procurori din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție sau procurori din cadrul parchetului de pe lângă instanța investită cu soluționarea cauzei ( procurori din cadrul Parchetelor de pe lângă Curțile de Apel sau din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ).