In calitate de simplu cetatean si credincios si avand in vedere ca azi e duminca vreau sa adresez cateva intrebari de interes public Directiei Nationale Anticoruptie Oradea ?

1. Care este stadiul dosarului de urmarire penala deschis pe vremea cand la conducerea DNA se afla procurorul MAN CIPRIAN , avand in vedere ca suntem la finalul anului 2018 si perchezitiile efectuate de DNA Oradea in septembrie 2016 au vizat pretinse infractiuni de coruptie comise incepand cu anul 2014 ( conform comunicatului DNA ) ?
2. La momentul efectuarii perchezitiilor la Episcopie si alte locatii cine a anutat presa si televiziunea ? Scopul era deconspirarea unui dosar penal aflat in faza de urmarire penala ( nepublica ) sau denigrarea importantelor fete bisericesti ?
3. Pana in prezent DNA Oradea a reusit sa atribuie macar unei persoane calitatea de suspect sau inculpat pentru pretinsele infractiuni de coruptie investigate ?
4. S-a inchis respectivul dosar penal printr-o solutie de clasare si in caz afirmativ de ce nu a fost facuta publica ?
5. A fost supus unor masuri de supraveghere tehnica ( inregistrari telefonice si ambientale , filmari , fotografieri , filaje , inclusiv in spatii private ) EPISCOPUL si inca vreo 7 persoane cu functii importante in cadrul Episcopiei Ortodoxe Oradea ?
6. DNA Oradea a obtinut masuri de supraveghere tehnica inclusiv in spatii private din lacase de cult unde oamenii se spovedeau ?
7.Avand in vedere ca acest dosar pare a fi inregistrat la DNA Oradea inca din anul 2014 , de ce pana in prezent nu s-a dat o solutie finala in acest dosar ( persoanele sunt nevinovate sau se urmareste interventia prescriptiei raspunderii penale ) ?

PS: Astept sa vad daca in urmatoarele zile veti face vreun demers legal dupa achitarea definitiva la Inalta Curte de Casatie si Justitie a episcopului VIRGIL BERCEA ( ma gandesc la niste demisii din DNA – chiar daca procurorul CHIRCULESCU DAN s-a pensionat si se pare ca are o pensie lunara de 17 000 lei sau macar la scuze publice ) .

ebihoreanul.ro

evz.ro

digi24.ro