După mai bine de 8 ani, cazul fetiței în vârstă de 5 ani, care a decedat la spital de la o toxiinfecție alimentara, a fost închis.

Luni, 11 iunie, Înalta Curte de Casație și Justiție București a dat verdictul final în cazul micuței Patricia Aktaa. Recursul formulat de doctorița Georgeta Călinescu împotriva sentinței de condamnare pronunțată de Curtea de Apel Oradea a fost respins. „Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie declarate de inculpata Călinescu Georgeta şi de partea responsabilă civilmente Generali Asigurări SA pentru Ardaf SA împotriva deciziei nr.715/A din data de 08 decembrie 2017 a Curţii de Apel Oradea, Secţia penală şi pentru cauze cu minori”, se precizează în sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție București.

Reamintim că la sfârșitul anului 2017, dr. Georgeta Călinescu a fost condamnată la un de închisoare cu suspendare.

„S-a terminat. A fost nevoie de 8 ani și 17 zile de luptă pentru a obține ceva ce era evident încă de la inceput: recunoașterea vinovăției și afirmatia: Da, a fost ucidere din culpă și un grav caz de malpraxis! Da, Patricia putea fi în viață azi dacă nu i-ar fi luat Georgeta Călinescu orice șansă de a supraviețui. Da, malpraxisul există în România și trebuie recunoscut pentru a se realiza schimbarea de mentalitate pe care cu toții ne dorim să o vedem și să o simțim. Sper din tot sufletul că următorul copil care se va afla în locul Patriciei să meargă sănătos acasă, să aibă șansa la viață, iar părinții lui să aibă șansa de a-și vedea copilul crescând. O șansă la viată pe care Patri nu a primit-o…

Am avut încredere în justiție și voi avea și de acum înainte! Îi mulțumesc lui Dumnezeu și Patriciei că ne-a dat forța să luptăm până la final”, este mesajul transmis de mama Patriciei, Delia Scorțe, după aflarea sentinței.

Reamintim că în urmă cu aproape opt ani, Patricia a fost dusă la spitalul de boli infecţioase cu toxinfecţie alimentară şi doar în ultima clipă s-a sunat la Ambulanţă iar micuţa a fost trasnferată prea târziu la secţia de terapie intensivă a Spitalului Curteanu, unde doctorii au încercat în zadar să repare greşeli medicale sau/şi de conduită şi să o salveze.

Articol publicat in bihon.ro