Procurorul MAN CIPRIAN nu cunostea dispozitii procedurale elementare si cu toate acestea a ajuns procuror sef al DNA Oradea .
Gurile rele spun ca ar fi primit binecuvantarea lui nea’ VASILE .

In anul 2007 m-am intersectat cu procurorul MAN CIPRIAN in calitate de avocat la Parchetul de pe langa Judecatoria Beius cu ocazia instrumentarii unui dosar de furt de arme . Zeci de politisti au lucrat zi si noapte pentru a-i prinde pe hotii care erau din alt judet .
Toata munca lor a fost in zadar pentru ca procurorul MAN CIPRIAN nu stia ca nu poti cere arestarea unor persoane inainte de punerea in miscare a actiunii penale si audierea in calitate de inculpati a acestora .
Ca avocat am invocat aceasta nelegalitate si judecatorul nu a putut decat sa aplice legea si sa respinga propunerea de arestare preventiva ca fiind nelegala cu consecinta punerii in libertate a hotilor de arme .
In doar 3 ani , desi avea lacune grave de cunostinte juridice , MAN CIPRIAN a ajuns mare procuror DNA la Oradea , devenind ulterior procuror sef al Serviciului Teritorial al DNA Oradea .

In mod normal pentru o astfel de grava neglijenta in aplicarea legii , MAN CIPRIAN putea fi exclus din magistratura .